Ottilie’s 1ste (ver)jaar(dag) én een pastasalade

Gister was het groot feest! Mijn baby werd namelijk 1 jaar. Na een dag met taartjes, wijntjes en toetjes is het hoogtijd om weer gezond te doen. Op deze zomerse dag staat er dan ook een lichte pastasalade met zalm en venkel op het menu. Bon appetit!

Voor elke mamma is de 1ste verjaardag van haar kind een enorme mijlpaal. Ik dacht gister dan ook mega veel terug aan vorig jaar. De avond vooraf aan het begin van de bevalling, toen ik wakker werd aan het feit dat ze er een jaar terug bijna was en op haar geboortetijd slikte ik een gigantisch brok in mijn keel weg. Zo vaak gezegd en zo waar: de tijd vliegt gewoon en zeker een babyjaar. Twee keer knipperen met je ogen en het zit erop. Het eerste jaar van Ottilie’s leven vond ik ronduit pittig. Wat nou roze wolk? Een pasgeboren baby voeden, troosten en enigszins goed laten slapen is keihard werken, zeker met een peuter ernaast. Je aandacht verdelen is gewoon knetter vermoeiend en het dealen met twee verschillende levensfases is soms om gek van te worden. Hoewel het leven met twee jonge kinderen nog steeds een ‘uitdaging’ is, lijkt de enorme hectiek van een babyjaar wel redelijk voorbij te zijn. 

Naast dat het vermoeiend was , heb ik gelukkig ook ontzettend genoten. Zelfs meer dan toen mijn oudste dochter baby was. Ik denk met weemoed terug aan alle uurtjes dat ik met haar in de draagdoek rondliep, aan alle avonden dat ik met haar als een pakketje op mijn borst op de bank zat en aan alle ochtenden waarop ik wakker werd en haar nog naast me zag slapen. Nu, een jaar later, is Otje een super tevreden dreumes en vierden we dus feest! Met een taartje natuurlijk…

Dat ik mijn streefgewicht het bereikt, wil nog niet zeggen dat al het werk erop zit. Eigenlijk begint het nu pas want ik wil niet meer aankomen. Een dag als gister vind ik dan best een ding. Tuurlijk is mijn dochter jarig en tuurlijk eet ik dan taart en drink ik een wijntje, maar ik probeer nu wel meer van tevoren te bedenken wat ik wel en niet neem. Zodat ik niet opeens 2 kilo zwaarder weeg de volgende dag.

Dus ik heb gister uiteindelijk enorm genoten van mijn taartje, maar ik heb de toastjes Franse kaas laten staan. ’s Avonds aten we op het strand. Ik heb wel een wijntje gedronken, maar het brood bij mijn burger schoof ik opzij. Ik ben vast ietsje aangekomen en dat is ook helemaal niet erg. De kunst is om vanaf vandaag weer gezond te eten. Dan gaan die extra vetjes er gewoon weer af en behoud ik mijn streefgewicht. Omdat het zo warm wordt eet ik vanavond een lichte pastasalade met zalm en venkel. Bon appetit!

Ingredienten per persoon:  150 gram verse zalmfilet, 1/2 venkel in plakjes gesneden, 1/2 geblancheerde broccoli in roosjes, 1/2 courgette in dunne schijfjes, klein stukje kruimelige feta, salademix naar keuze, 40 gram speltpasta, olijfolie en versgemalen peper.

Aan de kook: verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Leg de zalmfilet in een ovenschaal samen met venkel, broccoli en courgette. Sprenkel wat olijfolie over. Zet dit zo’n 20 minuten in de oven. Kook ondertussen de speltpasta en snijd de feta in blokjes. Doe na 20 minuten de zalm met groenten, de sla, feta en de speltpasta in een saladebowl, en breng het gerecht op smaak met wat versgemalen peper.

One Response

  1. Elisabeth 17 mei 2017 Reply

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers