Pasta met gegrilde peer, aubergine en romige geitenkaas

Aan het einde van een dag als vandaag heb ik gewoon zin om te eten. Want fietsen van school naar huis, naar huisarts, terug naar school, terug naar huis, hopla naar zwemles, nog even langs de Appie en weer naar huis is slopend. Gelukkig had ik vanochtend deze creamy pasta al in elkaar gedraaid, en omdat je nooit genoeg receptjes met pasta kunt hebben, geef ik je mijn recept!

Ok. Als je moe bent na een lange dag ga je deze pasta met gegrilde peer misschien niet meer maken. Want de peer en de aubergine grilde ik en dat kost best wel even tijd. Maar dat grillen is ook zo ongeveer het enige dat je moet doen dus eigenlijk is het stiekem ook weer wel een snel en makkelijk receptje. De aubergine kun je eventueel ook vervangen door groene asperges. Wat rucola en citroensap toevoegen is ook een goed idee, maar dat had ik niet in huis!

Ingrediënten voor één persoon: 40 gram volkoren pasta (ik koos voor penne), 1/2 rijpe peer, 1 kleine aubergine, 1 eetlepel pijnboompitten, klein handje basilicum, de helft van een rondje zachte geitenkaas, wat olijfolie, een eetlepel balsamico azijn.

Aan de kook: kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Gooi deze vervolgens in een ruime kom. Verhit de koekenpan en rooster de pijnboompitten. Doe deze vervolgens ook in de kom. Snijd de peer en de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter. Pak nu een grillpan en besmeer deze licht met wat olijfolie. Gril de plakken om en om, totdat er mooie strepen ontstaan. Bij de aubergine moet je erop letten dat de plakken ook echt gaar worden. Dat duurt iets langer dan bij de peer. Laat de aubergine en peer uitlekken en afkoelen op een keukenpapiertjes. Verkruimel de geitenkaas, en hak de basilicum fijn, doe deze ingrediënten samen met het azijn en wat olijfolie in de kom. Snijd de peer en aubergine eventueel nog wat kleiner, en voeg ze daarna toe aan de overige ingrediënten. Hussel alles lekker door elkaar en… Bon appetit!

 

Pasta met gegrilde peer

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers