Pasta met tomatenpesto, tonijn en feta

Ja hoor! Weer een kidsproof recept. Voor mij een klassieker, want deze pastasalade maakte ik vaak toen ik nog studeerde. Bij mijn dames viel deze snelle versie direct in de smaak. De kinderen aten dit gerecht zoals in het recept beschreven. Ik verving de volkoren pasta voor courgetti en voegde een paar handjes rucola toe. Bon appetit!

Ingrediënten voor twee kinderen en twee volwassenen: 2 blikjes tonijn op water, 120 gram volkoren pasta, 1/3 plak feta in kleine stukjes, 1 rijpe avocado in blokjes, handje basilicum, 8 gedroogde tomaatjes, 3 á 4 tomaten of flink wat cherrytomaatjes, lekkere olijfolie, peper en eventueel een bosuitje in ringetjes.

Aan de kook: kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer met een staafmixer de gedroogde tomaatjes en basilicum en wat olijfolie tot een pesto. Je kan wat normale olie gebruiken of een beetje van de gedroogde tomaten. Snijd de gewone tomaten of cherrytomaten in kleine blokjes. Doe de gekookte pasta in een ruime kom. Voeg alle overige ingrediënten toe en breng de salade om smaak met wat peper.

Pasta met tomatenpesto

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers