Piratenpannenkoeken met spinazie en avocado

Je zou denken dat je piratenpannenkoeken never aan een peuter kunt verkopen op een bord met dansende muizen. Mij is het gelukt! Deze gezonde pannenkoekjes met spinazie en avocado zijn een hit bij mijn dochter met dank aan ‘Jake en de Nooitgedacht Piraatjes’, haar favourite Netflix serie du moment. Vandaag een blog over die verdomde schermtijd én een receptje!

Hoeveel televisie nu eigenlijk ok is, blijft bij mij en mijn moedervriendinnen een groot vraagstuk. Eens in de zoveel tijd komt het gespreksonderwerp weer eens op. De één vindt t.v. sowieso een kinder-brein-vermorselend-monster en beperkt filmpjes kijken zoveel mogelijk, de ander doet weer nergens moeilijk over en heeft Netflix de hele dag aan staan. Over het algemeen probeer ik de beeldbuistijd te beperken tot ’s ochtends eventjes, zodat ik kan douchen. En ’s middags eventjes omdat ik iedereen dan moe is, en ik rustig kan koken. Nu Emilia niet meer slaapt tussen de middag maar wel doodmoe is als ze uit school komt mag ze ook een filmpje kijken. Maar of ik het goed doe? Volgens mijn internetbronnen in ieder geval niet. Jouw tips en tricks zijn meer dan welkom. Terug naar de piratenpannenkoeken.

Afgelopen week keek Emilia dus naar Jake en zijn vriendjes terwijl ik stiekem de groenten in deze pannenkoekjes verstopte. Omdat ik tegenwoordig toch met een goed verhaal aan moet komen romdom het eten, introduceerde ik de piratenpannenkoeken. Met succes! Met niks erop zijn ze al lekker, maar wij besmeerden ze geitenkaas. Cottage cheese en gewone smeerkaas lijken mij ook een perfecte optie. Bon Appetit!

Ingrediënten voor 8-10 pannenkoekjes: 250 gram spinazie, 1/2 avocado, 110 gram zelfrijzend bakmeel, 1 eetlepel bakpoeder, 1 ei, 50 ml olijfolie, 150 ml melk, 1 eiwit, beetje olijfolie, eventueel een flinke snuf komijnpoeder of kurkuma.

Aan de kook: wok de spinazie in een beetje olijfolie tot hij helemaal geslonken is. Laat hem afkoelen, knijp al het vocht eruit en hak het fijn. Doe alle ingrediënten in een kom en pureer het met de staafmixer tot een glad beslag. Bak in een koekenpan één voor één de pannenkoekjes in de olijfolie. Het voormaat moet ongeveer hetzelfde zijn als bij pancakes. Serveer de pannenkoeken met een geitenkaas, cottagecheese, of gewone smeerkaas!

piratenpannenkoeken

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers