Radio Mangiare: de ultieme feelgood podcast

Ben jij een fan van alles dat met ‘eten’ te maken heeft? Dus fan van eten zelf, van wijn, van kookboeken, van restaurantjes, van makkelijk koken, van moeilijk koken, van beroemde chefs, van bijna beroemde chefs, van bekende foodliefhebbers, van de allerbeste speciaalzaken en ga zo maar door? Als je dan ook nog van radio luisteren houdt, dan heb ik dé podcast voor je!

Namelijk de podcast van NTR’s culinaire radioprogramma Mangiare. Ik ben echt fan. Nee, ik ben denk ik verslaafd. Momenteel kan ik alleen maar feelgood media aan. Nou zou ik daarvoor ik therapie kunnen (misschien moeten), maar ik gooi het liever op het kijken van het vorige seizoen van ‘The Great British Bake Off’, het lezen van boeken als ‘de Winterroos‘ en dus het luisteren van dit heerlijke kookprogramma.

Presentatrice Petra Possel neemt je tijdens de uitzending mee op culinair avontuur. Soms is de uitzending gewijd aan een thema, vaak worden er door Karin van Munster kookboeken besproken, ‘jongste bediende’ Jannekee werkt zich regelmatig in het zweet tijdens het uitproberen van een recept. Er zijn chefs te gast, maar ook eigenaren van delicatessenwinkels. Er wordt met kliekjes gekookt, er is een charmante assistente die ‘Francine’ heet, er wordt wijn besproken en wijn gedronken met Nicolaas Klei. Chris Bajema verzorgt ook nog eens de culinaire reportages op locatie. Het programma is gewoon te bomvol om alles op te noemen, maar de bottom line is: Mangiare gaat over eten en alles dat daarbij komt kijken en het is 100% feelgood.

Live wordt het programma op vrijdagavond uitgezonden, en wel om 19.30 op NPO 1. Ik heb de podcast gedownload en zo luister ik nu ook alle afleveringen van jaren geleden achter elkaar. Aanrader!

Mangiare

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers