Risotto met zalm en verstopte groenten

Welke peuter eet er wel braaf groenten? Weinig denk ik. Die van mij heeft in ieder zich in ieder geval tijden verzet tegen al het groens op haar bord. De beste truc is en blijft om de vitamientjes dan maar te verstoppen. En dat is precies wat ik in deze risotto vakkundig doe!

Door deze risotto met zalm roer ik namelijk een halve geraspte courgette. Mijn dochter was elke keer dat het gerecht op tafel verscheen zichtbaar verheugd dat ze ‘geen groenten’ hoefde te eten. Truc gelukt dus. Overigens is de afkeer tegen groenten inmiddels weer afgenomen. Broccoli in combinatie met een verhaaltje over de bomen in Sesamstraat doet het goed, maar dat sperziebonen door mij groente-frietjes worden genoemd is ook een winnende move. Met een beetje fantasie en creatieve tijd zijn die kleintjes af en toe nog wel te foppen. Bon Appetit!

Ingrediënten per kind: 20 á 30 gram risottorijst, iets minder dan 500 tot 800 milliliter groentebouillon, 1/2 geraspte courgette, 80 tot 100 gram zalmfilet in blokjes, parmezaanse kaas, snufje versgemalen peper.

Aan de kook: Zet een pan met dikke bodem op hoog vuur en verhit de olijfolie. Voeg de risottorijst toe, en schep de rijst om totdat de korrels glazig zijn. Voeg direct de helft van de bouillon toe en zet het vuur lager. Roer af en toe stevig door de pan en voeg de rest van de bouillon beetje bij beetje toe tot al het vocht is opgenomen. De risotto is klaar als de korrels gaar zijn. Af en toe de deksel op de pan zetten kan het garen versnellen. Let op: het kan zijn dat je iets meer bouillon nodig hebt. Voeg als de risotto bijna klaar is de courgette en de zalmblokjes toe en laat deze meegaren. Eventueel kun je er wat kaas en peper over strooien. Of dit een goed idee is, is afhankelijk van de leeftijd en smaakpapillen van je kindjes.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers