Rive Droite

Ja hoor, daar ben ik weer met een Frans merk. Ken je Rive Droite al? Dit hippe label uit Parijs geeft overgebleven stoffen uit kledingfabrieken een tweede leven. En niet zomaar een tweede leven. De gerecyclede stoffen worden gebruikt om tassen mee te maken, en dat resulteert in een bomvolle collectie met items voor mamma’s, pappa’s én kinderen. Lees je mee?

Yasmine, Sofia en Aurélie hebben met hun merk Rive Droite als missie om coole, hoogwaardige, milieuvriendelijke, redelijk geprijsde (luier)tassen maken die goed zijn voor mens en milieu. Ze zijn (zo zeggen ze zelf) een beetje obsessief over de kwaliteit van de materialen die ze gebruiken. Daarom verpakken ze de producten in ook herbruikbare stoffen zakken, in plaats van plastic verpakking.

Het keyword bij Rive Droite is overwegend ‘duurzaam’ en daar hou ik van. Ik gebruik alleen niet voor niets het woord `overwegend` want de dames zijn ook eerlijk. Ze geven toe dat duurzaam niet in alle gevallen haalbaar is. Soms moeten ook zij keuzes maken, en daarom zijn niet alle producten zijn 100% milieuvriendelijk en gerecycled. Ik denk dat dat stiekem bij veel van dit soort label het geval is, en hoe stoer is het dat deze ladies het gewoon toegeven?!

Hieronder vind je een mini selectie van de collectie van Rive Droite. Via www.smallable.com shop je bijna alle modellen!

| één tweedrieviervijf zes zevenacht – negen | Rive Droite Rive Droite

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers