Romige taart met bramen én bastogne bodem!

Bramen kun je zo hier en daar nu fantastisch plukken, en dat is precies wat wij afgelopen week hebben gedaan. Uiteraard hoort er bij zo’n bramenpluk een passend taartje en het recept daarvan geef ik je vandaag!

Over het plukken van bramen moet je wel twee dingen weten. Ten eerste mag je niet zomaar manden vol bramen gaan plukken. Dat is zelfs wettelijk verboden en kan je een fikse boete opleveren. Een klein doosje plukken voor eigen gebruik mag wel. Ten tweede is het handig om te weten wáár je in jouw buurt bramen kunt plukken. Op www.wildplukwijzer.nl vind je precies de plekjes waar je moet zijn. Nu dan het taartje. Deze Romige taart met bramen én bastogne bodem stond afgelopen week op ons toetjesmenu na een BBQ. Hij was binnen no time op! Als je geen bramen in de buurt hebt, is hij ook lekker met kersen, frambozen, nectarines, perziken, blauwe bessen. Met wat niet eigenlijk. Een bastogne bodem is altijd goed…

Voor de bodem: verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 24 centimeter met bakpapier en vet de springvorm in. Neem 260 gram bastognekoeken en vermaal deze fijn in de keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt, dan werkt een kom met een krachtige staafmixer ook. Gooi dan wel even een theedoek over de kom anders vliegen de koekkruimels door de keuken. Giet nu 100 gram gesmolten boter bij de koekkruimels en vermeng dit goed. Stort dit mengsel nu in de springvorm en vorm een taartbodem. Zet de bodem 15 minuten in de oven en laat de bodem daarna helemaal afkoelen.

Voor de topping: mix 250 gram verse roomkaas met 3 eetlepels poedersuiker, de fijne rasp van 1/4 citroen en een theelepel vanille-extract. Giet al mixend beetje bij beetje 200 ml slagroom bij dit mengsel. Stort dit op de afgekoelde taartbodem en laat dit in ieder geval 2 uur opstijven in de ijskast. Versier de taart vervolgens met de vruchten en serveer hem als toetje of bij de thee. Bon appetit!

Romige taart met bramen én bastogne

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers