Salade Caprese met gegrilde tomaatjes

De Salade Caprese is natuurlijk een enorme klassieker. En dat is niet voor niks. Altijd lekker als lunch, maar hij doet het net zo goed met een beetje pasta als hoofdgerecht, of als bijgerecht bij de barbecue. Vandaag het recept van mijn versie van de Caprese, met gegrilde cherrytomaatjes.

Een barbecue stond voor mij gelijk als verrukkelijk, en tegelijk mega ongezond. Veel vlees was daarvan één oorzaak, maar de echte boosdoeners waren brood, sauzen, frietjes of aardappelsalade. Sinds ik mijn eetpatroon radicaal veranderde, zien ook de barbecue-avonden er anders uit. Wel gegrild vlees, maar daarnaast lekkere salades en groenten van de barbecue. Deze Salade Caprese met gegrilde tomaatjes van de barbecue is één van de gerechten die ik afgelopen weekend maakte. Hij is licht en als je de barbecue toch aan hebt staan ook nog eens super snel. Aan de slag!

Ingrediënten voor 2 personen of voor één bijgerecht: 3/4 of 1 tonnetje snoeptomaatjes, 1 bol buffalo mozzarella, 2 eetlepels gehakte basilicum, de beste olijfolie die je in huis hebt, wat versgemalen peper.

Aan de kook: Verhit de grillplaat of de barbecue. Mix de tomaatjes met één eetlepel olijfolie. Grill de tomaten totdat ze zacht geroosterd en allemaal open geknapt zijn. Het moet geen drap worden, dus zorg wel dat je ze er op tijd van de barbecue afhaalt. Het kan zijn dat sommige tomaten sneller gaan dan andere, haal de tomaatjes die eerder klaar zijn er ook direct vanaf. Doe alle tomaten in een schaal en laat ze een beetje afkoelen. Snijd de mozzarella in blokjes en verdeel ze over de tomaatjes. Garneer het geheel met basilicum, besprenkel met olijfolie en voeg wat versgemalen peper toe.

Salade Caprese met gegrilde tomaatjes

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers