Salade met peer en geitenkaas

In deze salade met peer en geitenkaas proef je het zoete van de peer, het zilte van de geitenkaas en de gegrilde asperges en kip geven je een stevige bite. Top als avondmaaltijd maar ook als voedzame lunch.

Vandaag lunch ik met deze salade met peer en geitenkaas. Ik probeer één maaltijd per dag geen koolhydraten te eten en een salade biedt daarvoor altijd de perfecte oplossing. Om de lunch extra voedzaam te maken, voeg ik regelmatig spaghetti van verschillende groentes toe. De spiraalsnijder is tegenwoordig dan ook mijn beste vriend. Met komkommer maak ik ontplofte sushibowls en oosterse salades met gestoomde kip en garnalen. Met courgette is het variëren echt eindeloos. Zo aten wij gisteren een gezonde pasta pesto met courgetti van Foody.nl en vandaag lunch ik met deze saladebowl. Bon Appetit!

Ingrediënten per persoon: een halve courgette, flinke hand spinazie, stukje kruimelige geitenkaas, een halve peer, 1/2 groene aspergetips, 150 gram kipfilet, olijfolie.

Aan de kook: gril de kip en de asperges knapperig en gaar. Gebruik een spiraalsnijder om van de courgette courgetti maken. Snijd de peer in stukjes en verkruimel de geitenkaas. Mix alle ingrediënten in een ruime bowl en breng de salade op smaak met een goede olijfolie en wat versgemalen peper.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers