Scones

Dit is bij ons thuis een award-winning receptje dat steevast op tafel verschijnt met kerstmis, pasen of als we echte theevisite hebben op zondagmiddag. De kinderen vinden de cake-achtige zoete broodjes net zo lekker als ik, zéker in combinatie met clotted cream en jam!

Nodig voor ongeveer 10 kleine of 8 grote scones: 450 g bloem, 125 g koude boerenboter in blokjes, 3 theelepels wijnsteenbakpoeder, 50 g poedersuiker, snuf zout, 160 ml karnemelk, 1 geklutste eidooier, clotted cream, (aardbeien)jam.

Aan de kook: verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Mix alle droge ingrediënten in een ruime kom. Dit doe ik met een pollepel. Kneed vervolgens de boter met je handen door de mix tot je grove kruimels hebt. Voeg dan beetje bij beetje de karnemelk toe tot je een deeg hebt waar je een bal van kunt vormen. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een platte koek van ongeveer 2 cm hoog. Steek met een klein glas 8 tot 10 rondjes uit het deeg. Maak van al het ‘leftover-deeg’ steeds een nieuwe bal en vervolgens een nieuwe koek om al het deeg op te maken. Leg de rondjes op bakpapier op het ovenrooster en bestrijk ze met wat eigeel. Bak de scones vervolgens ongeveer 15 minuten af. Lekker met een klodder clotted cream en wat jam!

Tip: voeg eventueel wat krenten toe aan het deeg!

Scones

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers