Sushi bowl met broccoli, champignons & rijst

De inspiratie voor deze semi sushi bowl kwam uit het boek ‘The Green Kitchen’ van de Zweedse David Frenkiel en Luise Vindahl. Een beetjes mixen & matchen en deze Oosterse ontplofte salade stond op tafel.

The Green Kitchen stond hier al een tijdje in de kookboekenkast. En om eerlijk te zijn deed ik er weinig mee. Zonde! In december gooide ik het food-roer totaal om en ben ik me echt gaan verdiepen in ‘clean eating’. Sinds die tijd heb ik het boek ontdekt en pak ik het er steeds vaker bij. Deze sushi bowl is mijn antwoord op hun sushi-explosie. Met minder ingrediënten en minder rauwe groenten, is deze salade een flink tikkie sneller en minstens net zo lekker als de originele variant.

Ingrediënten per persoon: flinke hand kastanjechampignons, 150 gram rauwe zalm- of tonijnfilet in plakjes of stukjes, 40 gram zilvervliesrijst, klein broccoli in roosjes, 2 gesnipperde strengen bosui, handje fijngehakte koriander, 1/2 komkommer, 1/2 avocado, 3 dotjes wasabi, scheut sesamolie, scheutje sojasaus, een eetlepel sesamzaad en eventueel 2 norivellen in stukjes geknipt.

Aan de kook: kook de zilvervliesrijst volgens aanwijzing op de verpakking. Blanceer de broccoli 3 á 4 minuten. Wok vervolgens de broccoli en champignons gaar maar knapperig in wat sesamolie. Snijd de komkommer met een spiraalsnijder in flinterdunne slierten. Maak nu de dressing door de wasabi te mixen met de bosui, sesamolie, sesamzaadjes en sojasaus. Doe alle ingredienten in een ruime kom. Sprenkel de dressing eroverheen en hussel alles goed door elkaar. Bon Appetit!

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers