Slijm maken!

Ok, wij zijn deze krokusvakantie begonnen met een ‘uitdagend’ project: slijm maken! Ik had me er een chaotisch gebeuren bij voorgesteld, en die voorstelling was compleet juist. MAAR in tegenstelling tot wat ik verwachtte, vond óók ik het supertje leuk om te doen. En het lukte zo prima dat de dames al uren met die slijmpjes spelen!

Over ‘slijm maken’ zijn al 100.000 blogs geschreven dus ik was van plan geen artikel hieraan te wijden. Maar om de site up-to-date te houden (al is het alleen al omdat dit blog mijn eigen archief is geworden), hoort deze creatieve activiteit hier toch thuis. Ik vertel je vandaag kort wat je nodig hebt om slijm te maken én uiteraard lees je hoe aan de slag moet gaan.

Wat je allemaal nodig hebt: doorzichtige hobbylijm, schuimende scheerschuim, kleurstof (optioneel), lenzenvloeistof dat ‘borax’ bevat, glitters (optioneel, maar wel te gek) en eventueel een theelepel baking soda, een grote kom en (plastic) lepel. Tip: koop de spullen lekker bij de Action, Trekpleister of Kruidvat. Zo blijft het wel een leuke DIY in plaats van een prijzige…

Aan de slag: Doe ongeveer 70 ml lijm in de kom. Voeg (eventueel) jouw gewenste kleurstof toe en roer dit door elkaar. Doe nu een flinke hoeveelheid scheerschuim in de kom en roer het geheel zo door elkaar dat de emulsie lekker lobbig wordt. Voeg vervolgens de lenzenvloeistof toe. Dit kunnen best wat spuitjes uit de fles zijn. Nu komt het tricky gedeelte van dit experiment. Je moet echt flink door blijven roeren tot de slijm behoorlijk compact is, en loskomt van de kom. Als dit gebeurt kun je het in je handen verder kneden.

Kom je er tijdens het kneden achter dat de slijm super plakkerig is? Met een beetje scheerschuim krijg je het slijm weer van je handen, en kun je het terug in de kom doen. Voeg dan een theelepel baking soda (of iets meer) toe om het geheel wat steviger te maken. Soms kan alleen een extra shot lenzenvloeistof al genoeg zijn.

Als je tevreden bent over de slijm, en je wilt nog wat glitters toevoegen kun je dit het best doen als de slijm zelf klaar is. Dan kneed je die glitters er gewoon doorheen. Hoeveelheden weet ik (zoals je leest) niet exact. Ik zou zeggen: volg ook een beetje je gevoel, en mijn tips voor als het slijm nog plakt. Veel plezier!

Slijm maken

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers