Snelle pastasalade met doperwtjes, courgette en feta

Dinsdag is mijn bijlesdag. Dan geef ik ’s middags en ’s avonds thuis Nederlands. Om scherp te blijven, heb ik tussendoor een makkelijke maaltijd nodig waar ik weer energie van krijg. Vaak is het curry maar deze week maakte ik een pastasalade bomvol groenten. Ik geef je het recept!

Deze snelle pastasalade met doperwtjes, courgette en feta is een fijn basis receptje. Je kunt hem koud of lauwwarm eten en als je zin hebt gooi je er gewoon wat tonijn, zalm of gegrilde kipfilet doorheen.

Ingrediënten voor één persoon: 40 gram spelt/volkoren penne, een klein stukje feta in blokjes, een avocado in blokjes, een halve courgette in plakken, een flinke hand doperwtjes, een paar takjes basilicum, olijfolie, versgemalen peper.

Aan de kook: kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Grill of bak de plakken courgette (grillen vind ik het lekkerst!), kook de doperwtjes gaar en hak de basilicum fijn. Doe alle ingrediënten in een ruime bowl en breng op smaak met peper en super goeie olijfolie.

Snelle pastasalade met doperwtjes

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers