Snelle tabouleh met koriander, munt en zalm uit de oven

Deze tabouleh met zalm is een topgerecht om klaar te maken en weg te zetten totdat je gaat eten. Handig voor bij een borrel, maar ook praktisch voor als je na een drukke middag geen zin meer hebt om te koken. Het laatste is bij mij regelmatig het geval. Ik geef je mijn recept!

O, en variëren is met deze tabouleh ook mega makkelijk. Vervang de zilvervliesrijst voor bloemkoolrijst als je geen zin hebt in koolhydraten. Wissel de zalm in voor wat gegrilde kip, mocht je geen zin hebben in vis. En qua kruiden valt er ook van alles te skippen of toe te voegen.

Ingrediënten per persoon: 150 gram zalmfilet, 1/3 bosje munt, 1/3 bosje koriander, 1 grote rijpe vleestomaat, 1 bosui, 1 rode paprika, 40 gram zilvervliesrijst, olijfolie en versgemalen peper.

Aan de kook: Verwarm de oven voor op 200 graden en bak hierin de zalm in 20 minuten gaar. Voor ik de ovenschaal in de oven zet besprenkel ik de zalm met wat olijfolie en strooi ik er wat peper over. Kook de rijst in 8 minuten gaar, en laat deze afkoelen. Snijd de tomaat en paprika in kleine stukjes en hak de kruiden en het bosuitje zijn. Doe alle (afgekoelde) ingrediënten in een saladebowl en breng het gerecht op smaak met wat steengoede olijfolie en versgemalen peper.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers