Speltpasta, knoflookkip & gegrilde aubergine

‘Clique op Chique’. Deze lekkere term spotte ik op de menukaart van Het Veerkwartier. Kliekjes eten doet mij denken aan vroeger, aan nieuwjaarsdag. Wij aten die dag vaak de kliekjes van de feestdagen. Vandaag maakte ik een snelle pasta met de kliekjes van het afgelopen weekend. Vrijwel iedereen koopt kilo’s vlees voor de BBQ en vrijwel iedereen heeft kilo’s vlees over na de BBQ. Wij dus ook. Er lagen nu nog aubergines op de groenteschaal en kipspiesjes met knoflook in de ijskast. Hoe makkelijk om daar even snel een pasta mee te maken? Bon Appetit!

Ingrediënten per persoon: 100 gram kipfilet, halve rode peper, 2 tenen knoflook, half bosje munt, 1 aubergine, halve bol buffalo mozzarella, 75 gram speltpasta, theelepel mosterd, olijfolie, versgemalen peper en zeezout.

Aan de kook: Maak een marinade van olijfolie, peper, zout, mosterd, fijngehakte rode peper en knoflook. Laat de kip hierin marineren. Een nacht laten staan maakt de kip malser, dus een kliekje marineren om de volgende dag te eten is juist een goed plan. Snijd de aubergine in plakken, smeer deze aan weerszijde in met olijfolie en grill ze op de BBQ of in de pan. Laat ze even afkoelen en scheur ze in stukken. Grill de gemarineerde kipfilet en snijd deze in stukken. Hak de munt fijn en de mozzarella in blokjes. Hussel alle ingrediënten door elkaar en breng eventueel op smaak met zeezout en de pepermolen.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers