Spring Roll Sushi met zalm, munt en quinoa

Dit is eigenlijk niets meer dan ‘mix & match’ met verschillende wereldkeukens. Een beetje de Japanse keuken, een beetje de Vietnamese keuken. Een beetje sushi, een beetje een spring roll. Een mix van rauwe vis en quinoa met de frisse munt en ijsbergsla. En ja, dat is een perfecte foodmatch. Het recept zit al weken in mijn hoofd en is zó lekker dat het al mijn culinaire verwachtingen overtreft. Enig uitdagend puntje is het zo strak mogelijk rollen van de rijstvellen. Ik vertrouw erop dat het lukt om ze volgende keer weer een beetje strakker te rollen… Bon appetit!

Ingrediënten per persoon: 3 rijstvellen, 150 gram zalmfilet, 1/3 komkommer, flinke hand ijsbergsla, klein bosje munt, 70 gram quinoa, 1/5 groentebouillonblokje, tamari, sesamolie.

Aan de kook: kook de quinoa  zoals op de verpakking staat aangegeven. Kook het halve bouillonblokje mee. Laat de quinoa afkoelen. Snijd de rauwe zalm in 3 repen. Snijd de komkommer in flinterdunne repen. Hak de munt en ijsbergsla fijn. Doe een laagje handwarm water in een ronde schaal (ik pakte hiervoor een quichevorm). Week één rijstvel 10 seconden in het water. Schik net onder het midden van het vel de zalm, komkommer, quinoa, sla en de munt in een lange reep. Vouw de buitenkanten van het vel naar binnen en rol het geheel nu van onder naar boven zo strak mogelijk op. Herhaal dit met de 2 overige rijstvellen. Je kunt de rol door tweeën snijden of in meerdere stukjes. Meng wat sesamolie met tamari en dip de spring roll sushi hierin.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers