Stoofpotje met kippenpootjes en couscous

Altijd handig om een receptje voor een snelle stoofpot in de bij de hand te hebben. Deze variant met kruidige kippenpootjes en zachte aubergine is in no time klaar en gaat door voor een perfect bordje comfortfood. Ook lekker voor kindjes!

Dit stoofpotje maakte ik voor mijn meisjes. De eerste versie was overduidelijk kruidig voor de dames en werd door beide vakkundig geweigerd. Mijn tweede poging was gelukkig wel een daverend succes. Ik halveerde de hoeveelheden komijn en kaneel, verder bleven de ingrediënten voor dit stoofpotje met kippenpootjes hetzelfde. Tegenwoordig is dit gerecht bij ons allemaal favoriet. Bon Appetit!

Ingrediënten per 2 personen: handje cherry tomaatjes, 4 kippenpootjes, 1 aubergine in stukjes, 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 500ml kippen- of groentebouillon, 80 gram speltcouscous.

Aan de kook: bereid de couscous volgens aanwijzing op de verpakking. Verhit wat olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui met de knoflook. Voeg de kippenpootjes toe en bak die om en om aan tot ze beetje bruin zijn. Nu kunnen de tomaatjes en aubergine en de kruiden in de pan. Bak deze 5 minuten mee en voeg vervolgens de  bouillon toe. Laat de stoofpot met deksel op laag vuur pruttelen totdat alle bouillon is opgenomen. Reken daar ongeveer 20 tot 30 minuten voor. Schep alles af en toe even om en haal de laatste 5 tot 10 minuten de deksel van de pan. Serveer de stoofpot met de couscous.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers