Tabouleh met gegrilde zalm, tomaat en paprika

Nog een zomers gerecht op het menu vanavond! Deze tabouleh maakte ik vandaag met bloemkoolrijst maar met wat zilvervliesrijst is hij ook te gek! Lekker als bijgerecht bij de bbq, maar op een saaie woensdagavond binnen kan hij ook. Wil je hem nog iets voedzamers maken? Voeg dan eventueel nog wat gegrilde courgette in blokjes toe. Mocht je hem als simpele salade willen serveren, dan kun je de bloemkoolrijst of zilvervliesrijst ook achterwege laten. Hoe je de salade ook gaat eten: Bon Appetit!

Ingrediënten per persoon voor deze tabouleh met gegrilde zalm: 150 gram zalmfilet zonder vel, 1/2 bloemkool of 1/2 pak bloemkoolrijst of 40 gram zilvervliesrijst, een flinke hand cherrytomaatjes, 1 paprika, 2 bosuien, een grote hand munt, basilicum en rucola, Olijfolie, kurkuma, gemalen komijn, versgemalen peper.

Aan de kook: rasp de bloemkool en kook de bloemkoolrijst vervolgens in 2 minuten gaar. Laat uitlekken en zet apart in een ruime saladebowl. Grill de zalm op de barbecue of grillplaat. Snijd de tomaat en paprika in kleine blokjes. Hak de kruiden en de rucola fijn. Snijd de bosui in kleine ringetjes. Meng alle kruiden en groenten door de bloemkoolrijst. Trek de zalm met twee vorken uit elkaar tot je een soort zalm flakes heb, en meng deze door de rijst en de groenten. Breng de salade vervolgens op smaak met olijfolie, peper, kurkuma en de komijn.

Taboulé met gegrilde zalm

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers