Tijd voor een nieuw begin!

Wie regelmatig mijn blog checkt is vast opgevallen dat ik nauwelijks heb geschreven de afgelopen tijd. Vanaf vandaag breng ik daar rigoureus verandering in. 2018 trap ik af met mijn lijstje feelgood ‘to do’s’ en ‘to buy’s’ voor de komende periode!

Het is een nieuw jaar, een nieuw begin. Tijd voor een flinke dosis positiviteit. En rust. Want die rust ontbrak de afgelopen maanden volledig. Het was een onstuimige periode met gebrek aan slaap, met een gebrek ontspanning en daardoor een totaal gebrek aan creativiteit. Ik heb weinig geschreven en ik mis het bloggen. Naast voor mijn meisjes zorgen, geef ik één dag per week bijles Nederlands en daar haal ik veel energie uit. Maar mijn blog hoort óók bij mij. Op www.mooddot.nl kan ik mijn creativiteit kwijt. Het vormgeven, het bedenken van onderwerpen en het schrijven van de teksten doe ik dan ook allemaal zelf en ik word er dolgelukkig van. Reden genoeg dus om de draad weer op te pakken.

De komende tijd kun je wekelijks nieuwe artikelen online verwachten, al kan ik niet beloven dat het er 3 á 4 per week zullen zijn. Met een slecht slapende dreumes, een kleuter die net op school is begonnen en de voorbereiding voor mijn lessen blijft er daarvoor soms te weinig tijd over. Het gaat om de kwaliteit en niet om de frequentie, niet waar? Vandaag deel ik mijn feelgood-lijstje voor de komende tijd met je.

Mijn feelgood-lijstje

Ik kijk  enorm uit naar onze zomervakantie bij Les Granges du Bosquet in L’ilse sur la Sorgue in de Provence. Brood en taartjes halen we bij Maison Jauvoud. Een te gekke patisserie, boulangerie, cafe én conceptstore in één die je vindt in Carpentras, L’ilse sur la Sorgue en Avignon. Naast allerlei lekkers verkopen ze de leukste producten voor jezelf en de kinderen. Denk aan merken als Maileg, Numero 74, Ratatam, Casa Cubista, Serax, La Carafe en veel meer. Kaasjes gaan we kopen bij La Cave aux Fromages in Saint Rémy de Provence en ook drinken we koffie op het romantische pleintje in Gordes.

Qua boeken staan beide nieuwe kookboeken van Melissa en Jasmine Hemsley op mijn verlanglijst. De literaire roman ‘Lichte jaren’ van Elizabeth Jane Howard wil ik lezen tijdens vakantie. Dit boek belooft een soort Downton Abbey 2.0 te zijn en is volgens de berichten steengoed geschreven.

Voor de kinderen is het wachten op de nieuwe uitgave van de voorleeshit uit mijn eigen jeugd ‘De wind in de wilgen‘ van Kenneth Grahame. Ook wil ik binnenkort met Emilia naar het Rijksmuseum om de poppenhuizen van Petronella Oortman en Petronella Dunois én naar de film ‘de Gruffalo’ in de Cinimini van het Eye. Oh, en eigenlijk zou zo’n geestig knuffelkussen van Oeuf NYC niet misstaan in de kinderkamers… Genoeg te doen en te beleven voor ons!

nieuw begin

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers