Tomatensoep mét ballen

Deze soep komt uit een pakje. Of eigenlijk uit meerdere pakjes. Ook draai ik de gehaktballetjes 9 van de 10 keer niet zelf, maar kies ik voor de biologische soepballetjes van mijn boodschappenvriend Albert Heijn. De soep is dus 100% zeker niet Easy Peasy proof, wel ontzettend lekker en geliefd bij kleine en grote tafelgenoten. Vaak serveer ik hem als maaltijdsoep met een dikke snee speltbrood van Marqt erbij. Hoe je hem maakt?

Ingrediënten voor ongeveer 6 borden soep: 1 pak bouillonsoep van honig, 1 pakje tomato frito van heinz, 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree, 1 zak boerensoepgroente, biologische rundersoepballetjes, peper.

Aan de kook: Kook de soepballen in een steelpannetje met water een paar minuten. Giet de balletjes daarna af. Breng anderhalve liter water aan de kook in een ruime pan. Voeg de inhoud van het pakje bouillonsoep toe. Voeg de tomato frito, tomatenpuree en boerensoepgroente toe. Voeg de soepballen toe en breng de soep op smaak met wat versgemalen peper. Laat de soep 5 minuten koken  en zet het vuur daarna uit. Laat hem voor je hem serveert nog minimaal 10 minuten staan met de deksel erop. Bon Appetit!

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers