Uittip vanaf komend weekend: de Kinderparade in Amsterdam

Ook met kinderen is theaterfestival de Parade echt te gek. Er valt van alles te beleven juist voor onze kleintjes. Afgelopen weekend vermaakten wij ons zo goed op de Kinderparade in Utrecht, dat je ons komende zondag kunt vinden op de Amsterdamse variant. Vandaag een blogje over de onvergetelijke uurtjes op de parade afgelopen weekend én onze planning voor komende zondag. Komen jullie ook?

De Kinderparade is zelfs leuk als je geen enkele voorstelling zou bezoeken. Natuurlijk ga je in ieder geval naar één optreden, maar er is ook zonder genoeg te zien. Vanaf het moment dat wij zaterdag het festival terrein op liepen waren zowel Emilia als kleine Ottilie gebiologeerd door alle kleuren, lichtjes, circustenten, bont geklede acteurs en natuurlijk vooral door de zweefmolen.

Afgelopen weekend wandelden we eerst verkennend een rondje over het terrein en bezochten de voorstelling ‘De koning van Katoren’. Ondanks dat deze voorstelling vanaf 4 jaar was, vond Emilia het echt spannend en leuk. Je kan dus best naar een theaterstuk voor iets oudere kindjes, het is een beetje inschatten hoeveel je kind al begrijpt. Vaak is dat veel meer dan je denkt (en soms hoopt). Na afloop bestelden we wat tapas bij Juicy’s en ging Emilia met haar pappa in de zweefmolen. Met een aardbeienijsje in de hand liepen we richting de auto.

Voor komende zondag in Amsterdam heb ik ook al een klein plan gemaakt. Gewoon omdat ik dat zelf altijd prettig vind, en ook aan Emilia kan vertellen wat we gaan doen. Natuurlijk kan je ook lekker op de bonnefooi gaan, en kijken wat de middag jullie brengt. Wij gaan om 14.00 naar de voorstelling ‘Als heksen heksen…’. Daarna eten de meisjes hoogstwaarschijnlijk een artistieke crêpe en wij een chique kroketje bij Haute Friture. Wat we in Utrecht gemist hebben, gaan we in Amsterdam inhalen: een bezoek aan ‘de Kinderlockers’. Waar kinderen leren wat een geheim agent doet, hun eigen raket kunnen maken én deze direct lanceren naar de ruimte. Waarschijnlijk is de zweefmolen de afsluiter, of toch een dansje bij ‘Kinderband de lollies’. Het gaat hoe dan ook een topmiddag worden!

Theaterfestival de Parade en dus ook de Kinderparade bezoek je van 11 tot en met 27 augustus in Amsterdam. Voor meer info over toegang, locatie, tijden en prijzen bezoek je de website.

Kinderparade

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers