Un Petit Traktatie

Zaterdagochtend brachten wij onze peuter naar haar Opa en Omi voor een logeerpartij. Ze brachten met z’n drieën een bezoek aan de pasgeboren lammetjes en kalfjes op boerderij Zorgvrij in Spaarnwoude. Als feestmaal kreeg mijn kleine mevrouwtje berenchips, Omi’s tomatensoep én aardbeien met vanillevla toe. En na een uitgebreid bad lag ze ver na kinderbedtijd te dromen. Een groot hoogtepunt dus.

Wij hadden door deze ‘sleep over’ een dag en avond vrij. Met een 37 weken zwangere buik was deze vrijheid enorm welkom. Maar wat ga je doen op een zeldzame dag met z’n tweeën? Precies, lunchen bij de Foodhallen in Amsterdam West. Mijn absolute favoriet is het Vietnamese streetfood tentje Viêt View. De ‘Rice Paper Rolls’ gevuld met sla, komkommer, wortel, koriander, munt en kip of rib-eye zijn om je vingers bij op te eten. Zó lekker. Je staat er even voor in de rij maar dat wachten wordt dubbel en dwars beloond.

De ultieme verwennerij was met stip op nummer 1: de kunstige taartjes van Petit Gâteau. Het nichtje van mijn buuf tipte me afgelopen week over deze verrukkelijke zoete cadeautjes en omdat ik toch in de Foodhallen was kon ik het kraampje vrij lastig voorbij lopen. Na lang wikken en wegen (kiezen is niet mijn sterkste kant) ging ik voor de Lemon Merengue en de Witte Chocolade met Frambozen. Om te delen natuurlijk… Van dat delen is weinig terecht gekomen want my o my, wat zijn deze taartjes goddelijk!

Na een warm bad met mijn nieuwe Vogue, ploften we op de bank voor de film The Intern met Anne Hathaway en Robert De Niro en wat tapas van onze favo Spaanse traiteur in de buurt: Spanish Harlem. En zo werd het een heerlijke ‘Mini Babymoon’ en voor onze prinses een onvergetelijke dag waar zij nog steeds niet over uitgepraat raakt.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers