Vier in 2019 het leven van Rembrandt!

Ter gelegenheid van dit bijzondere Rembrandtjaar is er van alles te beleven rondom onze wereldberoemde kunstenaar. Ik verheug me enorm om binnenkort naar het Rijks te gaan om de tentoonstelling ‘Alle Rembrandts’ te bewonderen, en thuis ben ik zowel met Ottilie als met Emilia al begonnen met voorlezen uit twee boeken over dezelfde schilder. Benieuwd welke?

Dit jaar is het 350ste sterfjaar van Rembrandt. Ik kan me nog goed herinneren dat ik tien jaar geleden met twee vriendinnen een bijzondere expositie van zijn etsen in Leiden heb bezocht, en deze keer bezoek ik het Rijksmuseum. Dat wil ik voornamelijk om Marten en Oopjen Coppit in het echt te kunnen bewonderen, en ze direct aan Emilia te kunnen laten zien. Sowieso gaan wij dus een keertje samen en wapenen ons dan met ‘Het grote Rembrandt voorleesboek’ om een aantal verhalen daaruit voor te kunnen lezen voor het des betreffende schilderij. Want dat is het idee van dit prachtige boek. Kinderboekenschrijvers hebben verhalen geschreven over de meesterwerken van Rembrandt in het Rijksmuseum. Een echte kunst-must-have voor kinderen.

Met Otje lezen we ‘Nijntje X Rembrandt’ en zo bewandelt zij ook met kleine stapjes haar eigen culturele pad. Naar mijn mening is elke vorm van kunst het enige tastbare dat het leven mooier maakt, en ik probeer mijn meisjes daar vanaf kleins af aan kennis mee te laten maken. Zo kunnen ze hun eigen culturele smaak ontwikkelen, zodat ze in the end ook van kunst kunnen genieten. Net als ik!

www.rijksmuseum.nl

Rembrandt

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers