Viskoekjes met zalm en feta!

Toen ik zwanger was van Emilia had ik twee cravings: 1. kaas en 2. vis. Aan het einde van mijn zwangerschap had ik een hele hechte band met de mevrouw van de visboer op de Beethoven omdat ik daar zo vaak kwam. Nu Emilia zes is blijkt: kaas en vis zijn ook in het echte leven enorm favoriet bij haar. Deze koekjes met zalm en feta waren dan ook een doorslaand succes. We bakten ze ook nog eens gezellig samen! Wil je weten hoe?

Emilia en ik delen een passie voor eten en koken. Zij is nu zes, en ontpopt zich meer en meer als een echte foodie. Natuurlijk vind ik dat heeeeerlijk! Steeds vaker vind je ons dan ook samen in de keuken. Deze viskoekjes bakten we dus ook van A tot Z samen. We maakten daarbij gebruik van mijn absoluut favoriete keukenhulpje van dit moment: de Magimix. Mocht je die niet hebben, lukken de koekjes vast ook als je de ingrediënten heel heel fijn snijdt of gebruik maakt van een krachtige staafmixer. Wij aten de viskoekjes met zalm en feta met een couscoussalade, maar dat vond ik geen succes. Volgende keer maak ik ze met pitabroodjes, komkommer, ijsbergsla en tzatziki.

Ingrediënten voor genoeg koekjes voor twee grote en twee kleine mensen: 300 gram zalmfilet, 100 gram feta, een klein handje dille en platte peterselie, rasp van 1/3 citroen, ongeveer drie beschuiten, 1 ei, peper.

Aan de kook: pak de Magimix! Dit is eigenlijk de belangrijkste handeling. Maal de beschuiten in de Magimix fijn. Zet dit opzij. Doe nu de feta, de kruiden en de citroen in de machine en maal dit tot de feta helemaal verkruimeld is. Zet de mix opzij. Doe nu de rauwe zalmfilet in de machine en maar dit tot kleine blokjes of iets fijner. Doe nu alle ingrdienten in één kom en kneed hier met de hand of een lepel een samenhangend ‘deeg’ van. Vorm met de hand kleine koekjes en bak deze om en om in de koekenpan goudbruin. Enjoy!

viskoekjes met zalm en feta

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers