Witte aspergesalade met gerookte zalm

De witte asperge is niet voor niets de koningin onder de groenten. Deze elegante dame is te combineren met meer dan alleen een aardappel, ei en een plak ham. En daarom maak ik vandaag een aspergesalade met gerookte zalm.

Deze aspergesalade is enorm geschikt als lichte lunch, maar ook zo om te toveren tot avondmaaltijd. Gooi er dan 40 gram speltpasta doorheen en klaar ben je. Wil je helemaal uitpakken dan vervang je de gerookte zalm voor 150 gram gegrilde zalmfilet. Met een glas Elzas erbij is het aspergefeestje compleet. Hoe je de asperges ook eet: Bon Appetit!

Ingrediënten persoon: 8 witte asperges, 75 gerookte zalm, paar grote handen slamix met veldsla, 1/2 avocado, 1/2 bakje tuinkers, 1/2 bosje dille, scheut van de lekkerste olijfolie die je hebt, versgemalen peper.

Aan de kook: snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges. Schil ze met een dunschiller twee keer rondom. Doe de achterkantjes en schillen met de asperges in een ruime pan met kokend water en kook de asperges 5 minuten. Draai daarna het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten doorgaren. Giet ze daarna af en laat de asperges afkoelen. Snijd de gerookte zalm en avocado in stukjes en hak de kruiden fijn. De asperges snijd je in drieën of vieren. Doe alle ingrediënten in een grote saladeschaal en breng de salade op smaak met olijfolie en peper.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers