Wool and the Gang

Ja hoor, ik hoor je denken: ‘het is bijna zomer, waarom een artikel over wol?’. Omdat iedereen in de zomer een perfecte omslagdoek nodig heeft! Voor de eindeloze zwoele avonden in de tuin, voor als het op het terras van je favo strandtent toch wat fris is of voor als je het na een dag buiten koud begint te krijgen. En omdat ik dé omslagdoek nergens kan vinden, brei ik hem gewoon zelf. Dat kan jij ook!

Vandaag tip ik je graag het Amerikaanse Wool and the Gang. Dit label verkoopt via hun website allerlei wolsoorten in talloze kleuren, maar leert je via hun filmpjes ook online zelf breien. Het is mij al jaren geleden gelukt om via Wool and the Gang mijn eerste meters lange blauwe shawl te breien. Ok, de hele shawl bestond uit rechte steken dus spannend was hij niet, maar ik ben van plan mijn skill uit te breiden.

Via ontelbaar veel filmpjes leer je step by step om te beginnen met breien, daadwerkelijk iets te breien en om je breiwerk af te ronden. Als het ware slepen dit brei-platform je door elke fase van het breiproces heen. Mocht je die rechte steken onder de knie hebben, dan begin je gewoon met averechte steken, visgraad breien, bolletjes toevoegen en ga zo maar door. Je hebt geen tijd om je nog te vervelen. Bovendien is breien al jaren ‘in’ en garandeer ik je dat het net zo ontspannend werkt als het luisteren van een mindfulness podcast.

www.woolandthegang.com

wool and the gang

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers