Wortelsoep met kokos en koriander

Opeens wordt het buiten kouder. En hoe fijn is het om dan een grote pan soep op tafel te zetten? Mijn all time favourite pompoensoep met munt en feta blijft een hit, maar er is een nieuwkomer die zeker niet onbesproken mag blijven. Deze wortelsoep met kokosmelk en koriander is perfect: vol, romig én een tikkie spicy door de koriander en kurkuma. Bon appetit!

Ingrediënten voor 4 personen: ongeveer 1 kilo winterwortels, 750 ml water, 200 ml kokosmelk, flinke pluk koriander, 2 tenen knoflook, 1 ui, 2 theelepels kurkuma, 1,5 groentebouillonblokje, olijfolie, versgemalen peper.

Aan de kook: hak de wortels, knoflook en de ui in stukken. Verhit een goeie scheut olijfolie in een pan en bak eerst de knoflook en ui een paar minuten. Voeg nu de wortels en de kurkuma toe en laat het geheel een kwartiertje op matig vuur stoven met de deksel op de pan. Zorg wel dat je de groente af en toe omschept om aankoeken te voorkomen. Voeg het water, de bouillonblokjes en de kokosmelk toe en laat het geheel een half uurtje zacht koken. Hak tot slot de koriander fijn en voeg deze toe. Met de staafmixer pureer je alle groente tot een soep. Breng op smaak met peper en eventueel wat zeezout.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers