Zachte bananencake

Mijn lekkerste bananenbrood is sowieso al een versie met rietsuiker, boter en gewone bloem, en vandaag tip ik je een receptje dat nog zachter is en daardoor nog meer de titel ‘bananencake’ mee zou moeten krijgen. Benieuwd naar het recept?

Deze bananencake dank het woordje ‘cake’ aan twee ingrediënten: witte basterdsuiker en de vanille extract. Dit zijn de twee ingrediënten die de het brood zachter en smeuïger maken. Een fantastische traktatie voor het ontbijt in het weekend, of gewoon lekker voor een zondags theetijdje. Tip: ik vries de helft van zo’n cake standaard in!

Wat je nodig hebt voor één bananenbrood: 200 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, snuf zout, 1tl vanille extract, 2 eieren, 150gr witte basterdsuiker, 25 gram zachte roomboter, 2 eetlepels karnemelk, 3 overrijpe bananen + 1 banaan voor de topping, een ingevet bakblik van ongeveer 21 centimeter.

Aan de kook: verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Mix vervolgens de droge ingrediënten door elkaar. Alle natte ingrediënten en de drie bananen doe je in een maatbeker. Mix deze door elkaar met de staafmixer. Voeg de droge bij de natte ingrediënten, en en roer alles rustig door elkaar. Stort het beslag in het cakeblik, leg de vierde banaan in tweeën over het beslag en bak het brood vervolgens in 55-65 minuten gaar. Steek een satéprikker in het midden van het brood, als deze er droog uitkomt is het brood klaar. Laat het brood afkoelen en serveer het met honing, jam, of gewoon zonder iets erbij. Het is folie een aantal dagen te bewaren. Bon appetit!

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers