Zomerpizza met groene asperges, courgette en romige buffalo mozzarella

Yes, de zomer is terug! Tijd voor pizza! ‘Zomer’ en ‘pizza’ is niet een mega logische combinatie maar deze lichtere zomerpizza met groenten is een uitstekende troost op een brakke zondag. En voor ons is dit een behoorlijke brakke zondag na een heerlijk feestje bij Tent 6. Vandaag een blogje over een avond om nooit te vergeten en het receptje voor de pizza.

Mijn ouders zijn kort geleden 65 en 60 geworden en om deze mijlpalen te vieren gaven ze gisteren een barbecue op het strand. Afgelopen week heb ik denk ik wel 100 keer weeronline gecheckt. Toen de weerberichten voor gisteren herfstachtig bleven, ben ik bij mijn vriendinnetje Annemarijn (die eigenlijk de nieuwe Helga van Leur zou moeten worden) te raden gegaan welke weer app nou echt het het meest betrouwbaar is. Die van wheatherpro dus. Zei de pro. En wheaterpro was een stuk eerder positief en klopte uiteindelijk helemaal. Wat was het een stralende middag en avond.

De big party was bij Tent 6 in Zandvoort. Sowieso al de fijnste strandtent die ik ken. Op de een of andere manier gaat alles daar relaxt, en heb ik een beetje het gevoel alsof ik op Ibiza ben. Terwijl ik daar nog nooit ben geweest, maar zo stel ik Ibiza mezelf voor. Denk aan lange tafels in het zand, overal verse bloemen, een romantische lampjesslinger als het donker wordt en super super lekker eten! We borrelden met bitterballen, bacalao, broodjes, crudite en dips. Runderbavette, gamba’s en gepofte aubergine lagen op de barbecue. Op tafel stonden grote schalen met zalmsalade, watermeloen met feta, groene salade en natuurlijk frietjes. Na de bollen ijs met vruchten, koffie en een rode zonsondergang gingen we zielsgelukkig naar huis.

Terug naar de pizza. Omdat ik denk dat uitgebreid koken er vanavond niet zo in zit, gaan we voor pizza. Sowieso een betere keuze dan salade na een feestje, toch? Met 27 graden op de weersvoorspelling is het ook logisch dat we voor een lichte pizza kiezen. Met groenten en niet te zware kaas zit je dan 100% goed. Bon appetit!

Ingrediënten per pizza: 1 pizzabodem van Albert Heijn, 1/2 courgette in dunne plakjes, klein handje groene aspergetips in flinterdunne plakjes, 1/2 avocado, 1/2 bol buffalo mozzarella.

Aan de kook: verwarm de hete luchtoven voor op 240 graden. Beleg de pizza met alle ingrediënten en besprenkel de pizza eventueel met wat olijfolie. Bak hem in 6 tot 8 minuten af.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers