De zomerse fruitbowl met gebakken appel en vliegensvlug gemaakt

Voor mij een tussendoortje, voor mijn kleine dames een favoriet toetje: deze op en top zomerse fruitbowl met gebakken appel. Net even wat anders dan een gewone kom met fruit en multi-inzetbaar gedurende de hele dag. Ik geef je het razendsnelle receptje!

Gebakken appel is echt mijn culinaire uitvinding van de eeuw. Met een flinke snuf kaneel erover heen ruikt de keuken naar verse appeltaart en het smaakt de appel écht goddelijk. De partjes zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn en je ze combineert met frisse andere vruchten. Deze zomerse fruitbowl heeft het allemaal! Ik eet hem zelf vaak rond vieren als tussendoortje of ik mix hem ’s ochtends door mijn havermout. Bij mijn kinderen zijn gebakken stukjes appel altijd een hit, en deze zomerse versie met wat yoghurt of kwark is een geliefd toetjes. Ok, genoeg gekletst. Aan de slag!

Ingrediënten voor één volwassene of twee kinderen: 1/2 appel (ik gebruik Pink Lady), een handje aardbeien, 1 rijpe nectarine, scheutje olijfolie, kaneel.

Aan de kook: snijd de appel in partjes, en de nectarine en aardbeien in stukjes. Verhit in een koekenpan wat olijfolie. Doe de partjes appel in de pan en strooi daar direct kaneel overheen. Bak de partjes tot ze goudbruin zijn. Doe al het fruit in een kom en serveer direct of meng het met yoghurt of havermout en nog wat extra kaneel. Bon appetit!

Zomerse fruitsnack

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers